‘El corazon cubano’ de expo van de cubaanse topfotograaf Raul Canibano loopt van 9 tot 25 september 2016 in fotogalerie ‘t oogenblik. Open van woensdag tot en met zondag telkens van  13 tot 18 u.
Raul werd twee jaar na de revolutie geboren (1961) in Havana Cuba. Zijn zwart-wit fotografie overstijgt het puur documentaire : de gelaagde beelden zijn niet alleen esthetisch erg geslaagd maar zitten ook boordevol intimiteit en menselijkheid.
De voormalige lasser ging eind jaren  80 aan de slag als reportagefotograaf met een Russische camera en veelal vervallen pellicule en oude chemicaliën.
Raul werkt gewoonlijk met een  28 mm groothoekobjectief wat de verbondenheid met zijn onderwerp ten goede komt. Geen voyeur dus maar een deelnemer. Dat resulteert in tijdloze beelden vol mededogen. zijn bekendste essay Tierra Guajira belicht het harde plattelandsleven. De Cubaanse werkelijkheid, scherp gekadreerd door een meester-verhalenverteller. ‘el corazon cubano’ is de eerste solotentoonstelling van Raul Canibano in ons land en volgt kort op zijn eerste solo-expo in de Usa. Zijn werk was eerder al te zien in Mexico, Spanje, Noorwegen en Frankrijk.
Noteer nu al dat je op zaterdag 10 september Canibano kan ontmoeten in de galerie waar hij een lezing houdt.De plaatsen zijn beperkt. Interesse om erbij te zijn ? Stuur een mailtje naar johan@oogenblik.be.