Fotogalerie

Fotogalerie 't Oogenblik - Leuven

Fotogalerie ’t Oogenblik ligt in de historische binnenstad van Leuven. De wederopbouwwoning uit 1919 werd in 2014 gerestaureerd en de galerie volledig heringericht, met een strak wit gedeelte en een warmere bakstenen ruimte .
Fotograaf Johan Van Cutsem toont er permanent eigen werk waaruit een groot ontzag voor de natuur blijkt. Zijn foto’s abstraheren, werken soms bevreemdend, vaak organisch en doen regelmatig aan schilderijen denken.
In een tweede deel van de galerie worden tijdelijke tentoonstellingen van boeiende fotografen getoond. Zo heropende de galerie na afloop van de restauratie in september 2014 met “Behind the mountains” van de IJslandse topfotograaf Ragnar Axelsson . Raul Canibano kwam er in  2016 zijn “Corazon Cubano” expo toelichten, meteen de eerste solotentoonstelling in Europa van de Cubaanse meester.
Fotogalerie ’t Oogenblik heeft evengoed oog voor jonge Belgische fotografen als  Jasper Leonard , Thomas Bachot en Zoë Parton als  voor gevestigde waarden  Tim Dirven en Leopold Oosterlynck. De afgelopen jaren toonden ook  Dominique Genin, Walter Van der Perren,Luc Castermans, Didier Frateur en Johannes Frank er hun werk.
Alle foto’s die er aangeboden worden hebben een erg beperkte en genummerde oplage.

Johan Van Cutsem

info@oogenblik.be

Tiensestraat 37, 3000 Leuven, België

Route

Openingsuren

De openingsuren van de galerie vind je terug hiernaast, aan de linkerkant van de website.